Čokoládový cheesecake

Základ čokoládového cheesecaku

200 g máslových sušenek

60 g rozpuštěného másla

Sušenky rozdrťte nebo rozemelte v robotu, propracujte s máslem a natlačte do dortové formy (nevymazávejte). Dejte péct na 180 stupňů (horkovzdušná trouba) dokud sušenky nemají zlatavou barvu. Poté vyndejte a snižte teplotu v troubě na 160.

Náplň čokoládového cheesecaku

600 g čerstvého krémového sýra (třeba Philadelphia)

200 g zakysané smetany

3 vejce

1 žloutek

220 g moučkového cukru

200 g rozpuštěné a lehce zchladnuté čokolády

Smíchejte sýr, cukr, vejce, žloutky a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte rozpuštěnou čokoládu. Náplň vlijte do formy na připravený základ ze sušenek. Do spodní části vložte hlubší plech naplněný horkou vodou. Cheesecake dejte na plech v horní polovině trouby. Pečte na 160 stupňů přibližně 45 minut. Vyndejte a nechte zchladnout ve formě, nejlépe přes noc v lednici.

Poleva

200 ml smetany min. 30%

180 g čokolády

V rendlíku na mírném ohni přiveďte smetanu k varu, sundejte a vmíchejte na malé kousky nalámanou čokoládu. Vyšlehejte metlou do hladka, přendejte do čisté misky a nechte zchladnout. Občas promíchejte gumovou stěrkou.  Zchladlou ganage rozetřete na studený cheesecake. Až poté vyndejte z formy a nakrájejte (nejlépe horkým nožem). Ozdobte podle vlastní fantazie.

Ostatní recepty v kategorii Moučníky

Zdroj: www.nebespan.cz